Cafeluta (Lupinus poliphyllus)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Lupinus poliphyllus este o planta perena recunoscuta si sub denumirea sa populara de Cafeluta. Originara din America boreala, este totodata si o planta leguminoasa cultivata vast datorita frumusetii florilor ei precum si datorita aspectului decorativ pe care il confera. 

Detalii

Adauga la lista de dorinte

Perioada de inflorire a Cafelutei este delimitata de prezenta anotimpului cald, cu precadere in lunile Iunie si Iulie. Vestita pentru rigoarea sa, aceasta planta poate atinge, in functie de gradul de maturitate la care se afla, inaltimi cuprinse intre 100 si 150 cm. Florile de culoare mov, albastre, roz sau purpurii sunt totodata si parfumate. Pentru a se dezvolta optim, ii sunt prielnice locurile semi-umbroase si luminoase. Prefera solurile neutre, argiloase si fertile, insa bine drenate. Fructele sale sunt dispuse sub forma unor pastai de culoare bruna, cu seminte maro. Apreciata pentru rezistenta sa, Cafeluta necesita soluri cu un grad de umiditate mediu spre ridicat pentru a se dezvolta optim.

Inmultirea acesteia nu presupune dificultati, facandu-se fie prin despartirea de tufa fie prin seminte. Atrage albinele si fluturasii si se planteaza in perioadele in care stratul de sol de la suprafata nu este afectat de inghet. Vanturile mai puternice le pot dobori cu usurinta, de aceea este preferabil sa utilizati periodic ingrasamant natural sau granular intocmai pentru a le creste rezistenta.
Perioada de inflorire Iunie, Iulie
Conditii de lumina Soare, Semi-umbra
Inaltime aproximativa la maturitate 100 - 150 cm

Produse inrudite