Astilbe (Astible ssp.)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Astible ssp. sunt cunoscute si sub denumirea Astilbe. Aceste plante perene fac parte din categoria Saxifragaceae si sunt faimoase pretutindeni atat datorita marimii cat si frumusetii inflorescentelor. Provenind din Japonia si China, Astilbele sunt recunoscute pentru rezistenta si rigurozitatea lor.

Detalii

RON 17.2

  • P12

Adauga la lista de dorinte

Astilbele se caracterizeaza printr-un rizom scurt din care izvorasc frunzele, dispuse sub forma unor foliole dintate si tulpinile. Florile acestora poarta nuante distincte de roz, violet sau alb, sunt foarte placute ca si ornament insa se vestejesc destul de usor. Se dezvolta ideal in locuri cu umezeala din abundenta, in soluri fertile si bogate in humus. Le sunt prielnice locurile semiumbroasele unde nu sunt intreaga zi sub actiunea directa a razelor soarelui, ele inflorind cu precadere pe timpul verii. Se cultiva la distante de 40-50 cm iar la maturitate ating inaltimi de 40-60 cm, unele specii ajungand chiar si la 100 cm.

Perioada optima de sadire este martie-iunie, atunci cand temperaturile exterioare nu depasesc valoarea de 18-20 de grade. Datorita nevoii lor constante de umiditate, nu se recomanda cultivarea acestora pe solurile calcaroase. Pentru a supravietui perioadelor geroase de iarna, Astilbele pot fi acoperite cu ramuri de brad sau frunze uscate. Daca doriti sa le plantati pe un teren neutru, este ideal sa pudrati solul inainte de cultivare cu ingrasamant acid.
Perioada de inflorire Iulie, August
Conditii de lumina Semi-umbra, Umbra
Marime la livrare P12 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite