Zambru Glauca (Pinus cembra Glauca)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Pinus cembra Glauca sau Zambru Glauca este un arbore din categoria coniferelor, din clasa Pinus si familia Pinaceae. Eeste un arbore vesnic verde ce provine din zonele muntoase ale Europei, fiind regasit in abundenta in muntii Carpati si in Alpi.

Detalii

RON 85

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Zambrul Glkauca are o marime medie, cresterea acestuia este inceata si are o forma diferita, compacta fata de pinii din aceasta categorie. Forma coroanei est piramidala iar ramurile sunt orientate in sus. Culoarea acelor este de un verde aprins, crud la speciile tinere atingand o nuanta mai inchisa la maturitate. Prezinta conuri cu un aspect compact ce sunt foarte decorative. Acestea au o forma alungita si prezinta o nuanta verzui violet, iar spre maturitate capata o culoare bruna purpurie.

Locul ideal de plantare este cel expus la soare din abundenta,dar tolereaza si zonele cu semi-umbra. Prefera zonele aerisite, se poate planta in mod solitar dar si in grup cu alti arbori din aceasta specie pentru a forma un mic gard viu. Prefera solurile bine drenate cu umiditate medie. Nu necesita ingrijiri speciale si este rezistent la conditii drastice de mediu.

Pinus cembra Glauca ofera un aspect salbatic gradinilor si spatilor verzi, datorita faptului ca este un arbore de talie medie poate fi plantat si in gradinile in care spatiul este redus. Inaltimea maxima ce poate fi atinsa de Zambrul Glauca la maturitate este cuprinsa intre 3 si 5 metri.
Proprietati Vesnic Verde
Conditii de lumina Soare
Inaltime aproximativa la maturitate 3 - 5 metri
Marime la livrare C2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite