Larice (Zada) (Larix decidua)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Larix decidua este o specie de conifere recunoscuta si sub denumirea sa populara de Larice sau Zada. Este un arbore maiestuous de forma conica, cu frunze cazatoare, ce face parte din familia Pinaceae. Este originar din Europa Centrala, mai specific din zona Muntilor Alpi si Carpati. 

Detalii

RON 45

  • 100/150

Adauga la lista de dorinte

Tulpina Zadei este dreapta, prezentand pe alocuri fenomene de insabiere. Lujerii sunt fie de culoare galbuie si atunci au forma alungita si subtire, fie negriciosi si mai scurti. Mugurii au forma sferica si sunt rasinosi iar acele, ce ating lungimi de 1-3 cm, prind culoarea galben intens pe timpul toamnei, dand astfel un aspect decorativ impresionant acestui conifer. Conurile pot avea pana la 4 cm in lungime si au forma ovoidal-alungita. De asemenea, florile acestei specii au culoarea rosu-purpuriu sau violet si capata, la randul lor, forma ovoidal-sferica. Aceasta specie se dezvolta optim in aproape orice sol bine drenat iar amplasarea ei este importanta sa se faca in spatii insorite sau semi umbroase. In functie de gradul de dezvoltare si de stadiul de maturitate la care se afla, poate atinge si depasi usor inaltimi de 12 m.

Maturatia acestui conifer are loc toamna, cu precadere in intervalul octombrie-noiembrie iar diseminatia exclusiv in timpul primaverii. Rata de crestere este moderata si in functie de conditiile climatice si de sol in care este plantat, ajunge la dimensiunile maxime in 50 de ani de la plantare. In diametru, Laricea poate atinge dimensiuni de pana la 2 m. In caz ca este atacat de boli precum gangrena, se recomanda sfatul unui magazin fitosanitar specializat.
Conditii de luminaSemi-umbra
Conditii de luminaSoare
Inaltime aproximativa la maturitatePeste 10 metri
Marime la livrare100/150 cm Ghid Dimensiuni

Produse inrudite