Chiparos de balta (Taxodium distichum)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Taxodium distichum este un conifer extrem de decorativ cunoscut sub denumirea de Chiparosul de Balta. Acest soi face parte din familia Taxodiaceae fiind originar din America de Nord. Formeaza o coroana densa si compacta cu aspect conic-piramidal.

Detalii

RON 75

  • 100/150

Adauga la lista de dorinte

Acest conifer este unul dintre putinele soiuri ale carui frunze isi schimba in totalitate culoarea toamna si apoi cad, la fel ca la speciile de foioase. Aceasta caracteristica deosebita il face foarte atragator pentru peisagisti. Frunzele sunt aciculare-moi, in timpul primaverii si al verii ele au culoarea verde iar toamna acestea se transforma in nuante de portocaliu catre brun-caramiziu. Conurile sunt mici cu aspect sferic.

Chiparosul de Balta este un conifer de talie mare care la maturitate poate sa se dezvolte la o inaltime ce depaseste 10 metri. Se poate planta atat in zonele cu mult soare dar si in zone cu semi-umbra. Este un conifer ce rezista foarte bine la umezeala si inundatii. Prefera solurile umede.

Taxodium distichum este cultivat ca arbore decorativ pentru gradini si parcuri. Se planteaza solitar sau in combinatie cu alti arbori. Este un arbore decorativ prin port si frunze, se dezvolta excelent si arata foarte bine in preajma lacurilor sau iazurilor.
Conditii de luminaSemi-umbra
Conditii de luminaSoare
Inaltime aproximativa la maturitatePeste 10 metri
Marime la livrare100/150 cm Ghid Dimensiuni

Produse inrudite