Molid, Brad Rosu (Picea abies)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Picea abies este o specie arbustiva conifera recunoscuta si sub denumirea sa populara de Molid sau Brad Rosu. Este o specie vesnic verde, cu forma piramidal-conica si face parte din familia Pinaceae. Frunzele aciforme au culoarea verde-inchis si ii confera un aspect decorativ viguros, luxuriant. 

Detalii

RON 35

  • 80/100

Adauga la lista de dorinte

In functie de stadiul de dezvoltare si gradul de maturitate, poate atinge inaltimi de pana la 50 m. Trunchiul sau poate dobandi dimensiuni cuprinse intre 1 si 1.5 m. Desi nu este o specie foarte pretentioasa, ii sunt favorabile solurile acide in vederea unei dezvoltari optime. De asemenea, pentru a creste optim, se recomanda amplasarea Molidului in locuri cat mai bogate in lumina naturala a Soarelui. Plantarea in spatiile umbroase va determina o crestere laterala slaba. Varsta exploatabilitatii acestui conifer se incadreaza in intervalul 90 – 110 ani. Printre altele, este o specie de arbori coniferi extrem de raspandita pe teritoriul tarii noastre (aproximativ 22% din suprafata forestiera este caracterizata de prezenta Molizilor).

Molidul este o specie originara din Europa Centrala si de Est, utilizata in foarte multe tari din lume cu rolul de brad de Craciun. Rata de crestere a acestui conifer este medie spre accelerata. Este rareori atacat de daunatori insa, in caz de nevoie, se recomanda sfatul unui magazin fitosanitar specializat.
Proprietati Vesnic Verde
Conditii de lumina Soare
Inaltime aproximativa la maturitate Peste 10 metri
Marime la livrare 80/100 cm Ghid Dimensiuni

Produse inrudite