Molid Sarbesc (Picea omorika)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Picea omorika este o specie de arbori coniferi recunoscuta si sub denumirea sa populara de Molid Sarbesc. Dupa cum ne spune si numele sau, aceasta specie este originara din Serbia. De altfel, este o specie vesnic verde ce face parte din familia Pinaceae.

Detalii

RON 18.5

  • C2

Adauga la lista de dorinte

In functie de stadiul de dezvoltare si gradul de maturitate, Molidul Sarbesc poate atinge si depasi inaltimi de 10 – 12 m. Are forma piramidal-conica si frunze aciforme de culoare verde inchis. In vederea unei dezvoltari propice, se recomanda amplasarea acestuia in spatii cat mai bogate in lumina naturala a Soarelui sau semi umbroase. Nu este o specie pretentioasa, tolereaza optim solurile alkaline, bine drenate, fie ele nisipoase sau argiloase. Aspectul luxuriant, bogat, este conferit de densitatea frunzelor aciforme ce formeaza coroana. Gradul de umiditate recomandat este moderat, acestei specii nefiindu-i recomandate locuri mlastinoase, foarte umede.

Rata de crestere a Molidului Sarbesc este moderata. In functie de conditiile climatice si de sol, aceasta specie va atinge inaltimea maxima in aproximativ 20 – 50 de ani de la plantare. Poate fi atacata de daunatori precum afidele de conifere iar de aceea, in caz de nevoie, sfatul reprezentantilor unui magazin fitosanitar se poate dovedi extrem de util.
ProprietatiVesnic Verde
Conditii de luminaSemi-umbra
Conditii de luminaSoare
Inaltime aproximativa la maturitatePeste 10 metri
Marime la livrareC2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite