Pin bosnian (Pinus leucodermis)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Pinus leucodermis este o specie de conifer cunoscuta si sub denumirea sa populara de Pin Bosnian. Face parte din familia Pinaceae si este originar din Muntii Balcani si sudul extrem al Italiei. Este un conifer vesnic verde ce se remarca prin frunzele aciforme de culoare verde-crud precum si prin aspectul sau viguros, luxuriant.

Detalii

RON 48

  • C2

Adauga la lista de dorinte

In functie de stadiul de dezvoltare si de gradul de maturitate, poate atinge si depasi cu usurinta inaltimi de 10 m. In circumferinta, poate atinge dimensiuni de pana la 2 m. Conurile sunt maronii cu lungimi cuprise intre 5 si 9 cm. Ajunsa la maturitate, coroana acestuia capata un aspect ingrijit, de forma conica. Este rezistent la temperaturi extreme si se adapteaza cu usurinta solului in care este plantat. Desigur, se bucura de o dezvoltare propice atunci cand este amplasat in spatii largi si foarte luminoase. Rezista cu stoicism in locurile poluate, de aceea se intalneste deseori plantat in parcuri si gradini urbane.

Rata de crestere a Pinului Bosnian este mica spre moderata. Pentru a-l ajuta sa-si dezvolte o retea solida de radacini, se recomanda un plan constant de irigare si care sa fie aplicat mai ales in primul sau stadiu de crestere. Se dezvolta accentuat pe timp de primavara iar pentru a-i favoriza o crestere sanatoasa in aceasta perioada i se pot administra ingrasaminte bogate in substantie organice fertilizatoare. 
ProprietatiVesnic Verde
Conditii de luminaSoare
Inaltime aproximativa la maturitatePeste 10 metri
Marime la livrareC2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite