Sequoia (Metasequoia glyptostroboides)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Metasequoia glyptostroboides este o specie de conifere maiestuoasa cunoscuta simplu si sub denumirea sa de Sequoia. Face parte din familia Cupressaceae si este originara din Centrul Chinei. Este un conifer cu frunze cazatoare ce suprinde prin aspectul sau viguros, inalt si impresionant. De asemenea, poate ajunge intr-un timp relativ redus la inaltimi considerabile.

Detalii

RON 75

  • 100/150

Adauga la lista de dorinte

Sequoia are forma aproape conica si frunze de culoare verde pal ce devin maronii-galbui pe timp de toamna. Se dezvolta riguros si favorizeaza solurile bine drenate, fertile si semi fertile. Spre deosebire de multe alte specii, acestui conifer ii sunt propice si locuri mlastinoase ale caror soluri sunt imbibate cu apa. In functie de stadiul de dezvoltare si gradul de maturitate, poate atinge inaltimi cuprinse intre 12 si de pana la 25 m. Este usor de intretinut, rareori devine atacat de daunatori si poate fi inmultit usor, prin seminte. Florile si conurile carora le da nastere sunt nesimnificative.

Rata de crestere a acestei specii este accentuata astfel ca, in functie de conditiile climatice si de sol, Sequoia poate atinge dimensiunile maxime in aproximativ 25 – 50 de ani din momentul in care a fost plantat.
Conditii de luminaSemi-umbra
Conditii de luminaSoare
Inaltime aproximativa la maturitatePeste 10 metri
Marime la livrare100/150 cm Ghid Dimensiuni

Produse inrudite