Ienupar Chinezesc Stricta (Juniperus chinensis Stricta)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Juniperus chinensis Stricta este un conifer ce face parte din familia Cupressaceae. Este originar din Nord-Estul Asiei si anume din China, Coreea si Japonia. Coniferul formeaza o coroana conica densa. Frunzele sale sunt aciculare, tepoase intr-o culoare de gri-verzui, iar pe dosul acestora apar cate doua dungi mai deschise la culoare.

Detalii

RON 18.5

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Din loc in loc frunzisul are portiuni cu frunze crem-galbui. Puietii mai tineri au coroana putin aplatizata. Ienuparul chinezesc Stricta poate atinge la maturitate inaltimea de 3 metri, iar in diametru poate sa se dezvolte pana la 1,5-2 metri.

Se dezvolta foarte bine in locurile bine insorite si la semiumbra. In ceea ce priveste solurile, el se adapteaza foarte usor in orice tip de sol. Acestea trebuie sa fie bine drenate si fertile. Udarea lui se va face cu moderatie, in primi ani si in perioadele de seceta udarea se va face mai des. Conurile sunt mici intr-o culoare de violet.

Este un conifer foarte rezistent ce tolereaza foarte bine caldura, umiditatea si poluarea din orasele supraaglomerate. Cresterea lui este lenta, ajunge la maturitate in 10-20 de ani.

Acest soi de ienupar nu are nevoie de ingrijiri deosebite. Tunderea va fi necesara doar daca este plantat ca si gard viu. Prin tundere forma gardului va fi mai bine conturata.

Ienuparul chinezesc Stricta este un conifer deosebit de decorativ datorita formei sale conice si datorita frunzelor frumos colorate. El se poate planta in grupuri, solitar si poate fi plantat pentru a realiza cele mai frumoase garduri vii.
ProprietatiVesnic Verde
Conditii de luminaSoare
Conditii de luminaSemi-umbra
Inaltime aproximativa la maturitate200 - 300 cm
Marime la livrareC2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite