Ienupar Chinezesc Blauw (Juniperus ch. Blauw)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Juniperus chinensis Blauw sau ienuparul chinezesc are un aspect de arbust datorita formei sale variabile. Este originar din Asia de nord-est si face parte din familia Cupressaceae. Forma coroanei sale este piramidala sub forma de V. Frunzisul este intr-o nuanta frumoasa de gri-albastru, verde-albastrui.

Detalii

RON 60

  • C7.5

Adauga la lista de dorinte

Culoarea frunzelor ramane neschimbata pe tot parcursul anului deci are un frunzis vesnic verde. Ienuparul Chinezesc are scoarta trunchiului dura. Perioada de inflorire este in lunile Martie-Aprilie, are flori masculine si feminine. Fructele Ienuparului Chinezesc au forma ovala ce are o lungime de 2 centimetri. Locurile preferate pentru crestere sunt cele cu soare si locurile cu semiumbra. Nu este foarte pretentios, se dezvolta bine in ambele conditii precum si in zonele umede sau uscate, deci se adapteaza foarte usor in orice sol. Este un conifer foarte rezistent si la poluarea din regiunile urbane.

Cresterea Ienuparului Chinezesc este lenta spre medie la maturitate poate ajunge dupa 20-50 de ani. Inaltimea la care se poate dezvolta este intre 8-12 metri iar in latime poate forma un diametru de 2,5-4 metri. Ienuparul chinezesc nu are nevoie de ingrijiri deosebite doar probabil tundere in cazul in care se doreste o forma anume. Aceasta se recomanda a se face in sezonul rece, iarna.

Este un conifer foarte decorativ prin frunzisul si forma sa. El poate fi plantat solitar sau in grupuri. Acest ienupar poate infrumuseta orice gradina sau spatiu verde. Arata foarte bine si in aranjamentele de stancarii.
ProprietatiVesnic Verde
Conditii de luminaSoare
Conditii de luminaSemi-umbra
Inaltime aproximativa la maturitate200 - 300 cm
Marime la livrareC7.5 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite