Ginkgo Biloba (Ginkgo biloba)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Ginkgo biloba este arborele cel mai vechi considerat ca fiind o fosila vie. Se mai numeste si Arborele pagodelor. Este o specie unica de copac ce dateaza de 270 de milioane de ani. Aceasta specie de arbore se claseaza in categoria copacilor de talie inalta.

Detalii

RON 75

  • C5

Adauga la lista de dorinte

In mediul sau natural poate sa se dezvolte pana la o inaltime de 20-35 de metri dar au fost cazuri la unele exemplare care au ajuns la inaltimea peste 50 de metri.

Ginkgo biloba are o coroana unghiulara, ramurile sunt neregulate si lungi. Radacina lui se fixeaza foarte adanc in pamant ceea ce il face sa fie foarte rezistent la vanturi sau caderile masive de zapada. Puietii tineri sunt inalti dar ramurile sunt slabe. Odata cu inaintarea in varsta coroana devine mai larga si mai bogata. Ginkgo biloba are frunzele bilobate foarte ornamentale. Frunzele in anotimpul toamnei primesc o nuanta galbena deosebit de atragatoare atunci cand cad de pe ramurile copacului. Samanta la acest arbore este ca un sambure pietros. Acest arbore face si fructe care degaja un miros specific. Ginkgo Biloba este un arbore dioic, adica un copac poate avea doar flori masculine sau doar flori feminine.

Ginkgo biloba nu este un arbore pretentios si poate fi plantat in toate tipurile de soluri. El are nevoie de umiditate normala. Este un arbore rezistent la seceta si la orice conditie de mediu precum la iernile cu temperaturi mai scazute. Locurile preferate de plantare sunt cele cu mult soare. Ginkgo biloba nu necesita ingrijiri speciale doar din cand in cand i se vor taia ramurile uscate.

Ginkgo biloba este cultivat la scara larga atat ca un arbore decorativ pentru amenajarea gradinilor si a spatiilor verzi cat si pentru utilizarea in medicina traditionala chinezeasca si japoneza si ca o sursa de hrana. Este cel mai cunoscut si apreciat arbore pentru propietatiile sale miraculoase si desigur si pentru frumusetea lui.
Conditii de lumina Soare, Semi-umbra
Inaltime aproximativa la maturitate Peste 10 metri
Marime la livrare C5 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite