Chiparos Albastru (Chamaecyparis laws.Van Pelts Blue)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Chamaecyparis lawsoniana Van Pelts Blue este cunoscut sub denumirea de Chiparosul Albastru. Acesta face parte din familia Cupressaceae. Este un conifer de talie medie. Poate ajunge la maturitate pana la o inaltime de 15 metri iar coroana sa poate forma un diametru de 3 metri. Creste sub forma conica, alungita datorita frunzelor bogate si a crengutelor.

Detalii

RON 48

  • C5

Adauga la lista de dorinte

Forma lui este densa si compacta. Frunzele au o forma aplatizata. Este un chiparos care isi pastreaza culoarea frunzelor mereu vie. Cand acesta este un puiet tanar, frunzele au o nuanta de gri-abastrui, iar cand este mai in varsta frunzele primesc o nuanta de albastrui inchis spre verzui.

Chiparosul albastru are o crestere lenta. Iubeste locurile cu semiumbra. Este deosebit de rezistent la zonele poluante. Nu suporta solurile secetoase si caldurose in schimb iubeste si se dezvolta minunat in soluri bine drenate si umezite. Este un conifer care rezista la temperaturile scazute. Soiul Pelts Blue nu are nevoie de ingrijiri, doar atunci cand este plantat pentru a forma garduri vii este necesara tunderea pentru a-i reda o forma ingrijita si compacta.

Acest soi este un conifer deosebit de decorativ. Se foloseste pentru decorarea gradinilor, a parcurilor si a teraselor. Poate fi plantat solitar sau in grupuri. Ofera un aspect impresionanat cand este folosit si plantat ca gard viu. Poate fi plantat si de-alungul aleilor principale, aspectul va fi incredibil.
ProprietatiVesnic Verde
Conditii de luminaSoare
Inaltime aproximativa la maturitate3 - 5 metri
Marime la livrareC5 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite