Brad Normandian (Abies normandiana)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Abies normandiana este cunoscut sub denumirea de Brad Normandian sau Brad Caucazian. Acest arbore face parte din categoria coniferelor si din familia Pinaceae. Este originar din Asia Mica de Nord.

Detalii

RON 28.5

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Bradul Normandian creste sub forma piramidala, este inalt si prezinta un trunchi drept, cilindric. Scoarta coniferului este subtire si neteda intr-o culoare gri. Frunzele sunt sub forma de ace care au o lungime de 2-3 centimetri. Frunzele sunt dense si au o culoare de verde inchis cu doua benzi argintii pe partea superioara. Culoarea ramane neschimbata indiferent de anotimp. Este un conifer vesnic verde. Brazii mai batrani prezinta conuri cilindrice mari de 15 centimetri si grosi de 5 centimetri. Toamna au o culoare maronie-roscata.

Perioada de inflorire a Bradului Normandian este primavara in luna aprilie. Bradul are o crestere lenta, dar poate sa se dezvolte pana la o inaltime de 30-50 de metri.

Solurile pe care le prefera sunt solurile acide, proaspete, alcaline. Rezista si in solurile calcaroase, nisipoase. Este un conifer rezistent la seceta.

Bradul Normandian prefera locurile cu soare, sau semiumbra. El nu are nevoie de intretinere sau tundere.

Abies normandiana ofera un peisaj minunat gradinilor si parcurilor, asemanator cu peisajul salbatic, deosebit al padurilor. Acest soi de conifer este foarte apreciat si folosit ca brad de Craciun. Bradul se poate planta solitar.
ProprietatiVesnic Verde
Conditii de luminaSemi-umbra
Conditii de luminaSoare
Inaltime aproximativa la maturitatePeste 10 metri
Marime la livrareC2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite