Chiparos Nootka (Chamaecyparis nootkatensis Pendula)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Chamaecyparis nootkatensis Pendula - Chiparosul pendular este originar din America de Nord, mai exact din Alaska. Chiparosul pendular face parte din familia Cupressaceae. Este denumit si ca Chiparosul Nootka. Acest conifer poate sa se dezvolte pana la inaltimea de 30-35 de metri in mediul sau natural.

Detalii

RON 85

  • C5

Adauga la lista de dorinte

Trunchiul chiparosului Nootka este drept. Coroana lui este grandioasa, are un aspect lung piramidal si este densa. Ramurile pendulare ii ofera o forma plangatoare. Lastarii sunt pendulari si se ramifica doar intr-un singur plan. Frunzele coniferului sunt solziforme, aspre intr-o nuanta de verde inchis-galbui. Frunzele au un miros specific si sunt vesnic verzi cu o lungime de 3-4 mm lungime.

Chiparosul pendular prefera solurile usor acide, umede. Nu este foarte pretentios, astfel se poate dezvolta la fel de bine si in solurile lutoase sau nisipoase. Poate fi plantat in locurile cu semiumbra sau cu umbra, dar in general prefera locurile cu mult soare. Prefera climaturile cu veri mai racoroase.

Chiparosului Nootka are o crestere medie. Chiparosul pendular poate fi plantat in gradini si spatii verzi oferindu-le un impresionant peisaj montan. Poate fi amplasat si ca ornament pe terase. Arata foarte bine daca este plantat solitar si in grupuri. Este un conifer deosebit de ornamental datorita ramurilor sale care ii ofera un aspect plangator.

Chamaecyparis nootkatensis Pendula nu are nevoie de ingrijiri deosebite si nici tunderea lui nu este necesara. Este apreciat datorita formei sale naturale.
Proprietati Vesnic Verde
Conditii de lumina Soare, Semi-umbra
Inaltime aproximativa la maturitate Peste 10 metri
Marime la livrare C5 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite