Chiparos de California (Chamaecyparis laws.Ellwoodii)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Chamaecyparis laws.Ellwoodii este cunoscut si sub denumirea de Chiparosul de California. Poarta aceasta denumire deoarece este originar din California. Acest arbore este vesnic verde. Chiparosul de California este o specie de conifer din categoria Chamaecyparis si face parte din familia Cupressaceae. Creste la o inaltime de 10-12 metri.

Detalii

RON 48

  • C5

Adauga la lista de dorinte

Chiparosul Californian creste sub forma conica, ingusta si foarte densa. Frunzisul coroanei este intr-o culoare de verde inchis cu nuante aurii. Frunzele sunt sub forma de ace aplatizate. Conurile sunt mici in forma sferica si cresc din abundenta. Conurile tinere sunt verzi, apoi ele devin albastrui-deschis si violet, iar la maturitate devin brune. Datorita conurilor care cresc din abundenta, chiparosul arata deosebit de interesant si aspectuos.

Solurile preferate care ii ofera o dezvoltare frumosa sunt solurile umede, bine drenate si solul putin acid. Coniferul poate fi plantat in locurile cu semiumbra. Aceasta specie nu suporta prea bine seceta. Se recomanda a se feri de vanturile reci si de cele uscate.

Chiparosul Californian nu are nevoie de intretineri deosebite, doar daca este plantat ca gard viu va avea nevoie de tundere pentru a-i oferi forma si inaltimea dorita.

Chamaecyparis lawsoniana Ellwoodii decoreaza frumos peisajul datorita frunzelor deosebite de culoarea auriu verzui. Este un conifer ideal pentru amenajarea gradinilor si parcurilor. Chiparosul poate fi plantat in grupuri sau solitar, arata deosebit de bine si poate fi plantat pentru garduri vii inalte.
ProprietatiVesnic Verde
Conditii de luminaSemi-umbra
Conditii de luminaSoare
Inaltime aproximativa la maturitate200 - 300 cm
Marime la livrareC5 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite