Chiparos de California Globus (Chamaecyparis lawsoniana Globus)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Chamaecyparis lawsoniana Globus este cunoscut sub denumirea de Chiparosul Californian globular. Acest conifer este originar din America de Nord din statul Oregon si nordul Californiei. Chiparosul Globus este varianta pitica. Frunzisul sau spectaculos ii ofera o forma globulara compacta si deasa.

Detalii

RON 60

  • C5

Adauga la lista de dorinte

Frunzele au o forma solziforma intr-o culoare de verde-cenusiu, verde- metalic. Fructele Chiparosului sunt conurile care au o forma sferica. Conurile cele tinere au o culoare de verde-albastrui. Ramurile lastarilor sunt lujerii ce au o forma turtita si cresc intr-o pozitie orizontala.

Inaltimea maxima la care poate sa se dezvolte Chiparosul Globular este de 2-3 metri. Solurile pe care le prefera acest conifer sunt solurile fertile, bine drenate, dar rezista si se dezvolta bine si in solurile nisipoase sau argiloase.

Chiparosul Globular este rezistent la seceta si la poluarea marilor orase. Este recomandat sa fie plantat intr-o zona unde va fi ferit de vanturile puternice reci. Este o planta iubitoare de lumina si de locurile insorite.

Este un conifer deosebit de decorativ pentru gradini, parcuri si poate realiza cele mai minunate garduri vii. Poate fi plantat solitar sau in grupuri. Chiparosul globular nu necesita ingrijiri speciale, astfel te poti bucura de frumusetea lui naturala, deoarece nu necesita tundere. Tunderea Chiparosului este necesara doar atunci cand este plantat pentru realizarea gardurilor vii. Tunderea se va face pentru a-i oferi forma dorita si inaltimea preferata.
ProprietatiVesnic Verde
Conditii de luminaSoare
Inaltime aproximativa la maturitate200 - 300 cm
Marime la livrareC5 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite