Chiparos de California Ellwoods Gold (Chamaecyparis laws.Ellwoods Gold)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Chamaecyparis lawsoniana Ellwoods Gold este o specie de conifer cunoscut sub denumirea de Chiparosul Californean Ellwoods Glod. Este un conifer decorativ datorita formei si a coroanei sale cu o minunata coloristica. Face parte din familia Cupressaceae si este originara din California, America de Nord. 

Detalii

RON 48

  • C5

Adauga la lista de dorinte

Coroana formeaza un tufis mare sub forma conica foarte densa. Frunzele chiparosului sunt intr-o nuanta de verde-argintiu iar varfurile celor tinere au o culoare galbena - aurie (de unde vine si numele). Inaltimea la care poate creste Ellwoods Gold la maturitate este intre 2,5-4 metri iar coroana sa poate forma un diametru de 1 metru.

Cresterea acestui soi de Chiparos este lenta spre medie, astfel va ajunge la maturitate in 10-20 de ani. Acest soi de conifer prefera solurile bine drenate si umede. Chiparosul Ellwoods Gold este un conifer iubitor de soare astfel locurile preferate pentru plantarea lui sunt in zonele cu multa lumina naturala. In primul an de la plantare si in perioadele cu seceta el va avea nevoie de udari moderate frecvente.

Chiparosul Ellwoods Gold nu are nevoie de ingrijire speciala, acesta va avea nevoie de tundere sau taiere daca formeaza garduri vii. Tunderea se va face pentru a-i oferi o forma clara bine conturata.

Chamaecyparis lawsoniana Ellwoods Gold este un conifer deosebit de frumos potrivit pentru decorarea gradinilor si a parcurilor. Acest soi poate forma garduri vii deosebit de frumoase si de compacte. Tunderea se poate face de doua ori pe an. Chiparosul poate fi plantat solitar dar si in grupuri.
ProprietatiVesnic Verde
Conditii de luminaSemi-umbra
Conditii de luminaSoare
Inaltime aproximativa la maturitate200 - 300 cm
Marime la livrareC5 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite