Chiparos Barabits Gold (Chamaecyparis lawsoniana Barabits Gold)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Chamaecyparis lawsoniana Barabits Gold este un conifer care in mediul sau natural poate depasi 10 metri inaltime. Chiparosul Barbatis Gold are un frunzis vesnic verde cu accente galbene-aurii. Frunzele sunt sub forma de ace aplatizate.

Detalii

RON 25

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Frunzisul chiparosului Barabits Gold formeaza o coroana sub forma conica piramidala ingusta. In varf culoarea este mai nuantata. Frunzele sunt intr-o culoare de galben-auriu, iar cu inaintarea lui in varsta frunzele primesc o alta culoare de galben-vernil. Vazut de la distanta coniferul da impresia ca frunzele sunt ingalbenite. Culoarea coroanei sale in nuante de aur ii ofera o eleganta si un aspect foarte decorativ. Frunzele zdrobite au un miros specific placut.

Chiparosul Barabits Gold este un conifer de talie medie si are o crestere lenta. In timp de 10 ani acest soi poate creste intre 1,5-2,5 metri. Acest conifer se dezvolta foarte bine in solurile bine drenate, dar nu este pretentios si va tolera toate tipurile de soluri. Pozitia potrivita pentru plantarea coniferului auriu este in locurile insorite totusi se recomanda a se evita locurile prea expuse excesiv la soare, prefera locurile cu semiumbra nu este pretentios in locurile cu umbra.

Acest conifer va infrumuseta aspectul gradinilor si a parcurilor. Datorita elegantei si frumusetii pe care o are frunzisul sau in culori aurii, locurile potrivite pentru plantarea lui in gradina sunt locurile cele mai expuse vizibil pentru a oferi un aspect impresionant acesteia. Poate fi plantat solitar sau in grupuri.
ProprietatiVesnic Verde
Conditii de luminaSoare
Inaltime aproximativa la maturitate5 - 10 metri
Marime la livrareC2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite