Brad Alb (Abies concolor)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Abies concolor este cunoscut sub denumirea de Bradul Alb, Bradul Argintiu sau Bradul de Colorado. Aceasta specie de brad face parte din familia Pinaceae din clasa pinopsida. Este un conifer de talie medie ce poate sa se dezvolte pana la o inaltime de 30 de metri. Diametrul coroanei poate creste pana la 6-10 metri.

Detalii

RON 75

  • C5

Adauga la lista de dorinte

Frunzele Bradului Alb sunt sub forma de ace ce au o lungime de 2,5-6 centimetri. Pe partea superioara frunzele au o culoarea verde, iar pe partea inferioara prezinta o culoare argintie cu reflexii verzi-albastrui. Florile acestui conifer sunt inflorescente intr-o nuanta rosiatica. Fructele Bradului Alb sau de Colorado sunt sub forma de conuri ce cresc intre 6 si 12 centimetri lungime. Conurile tinere sunt intr-o culoare de verde, apoi acestea primesc o noua culoare brun-violet. Scoarta trunchiului este neteda, iar din loc in loc are urme de rasina ce are o culoare gri-albicioasa.

Bradul Argintiu este originar din America de Nord si creste in regiunile muntoase la altitudinile de 900-3500 de metri. Perioada de inflorire a acestei speci este in lunile aprilie- iunie. Este un conifer care rezista la temperaturile scazute si la seceta. Bradul Alb iubeste lumina si soarele.

Solul pe care il prefera este cel bine drenat si are nevoie de umiditate medie. Cresterea acestuia este medie spre lenta. Bradul Argintiu poate fi plantat in gradini. Pentru ca iubeste soarele prefera locurile insorite sau cu semiumbra. 
ProprietatiVesnic Verde
Conditii de luminaSoare
Inaltime aproximativa la maturitatePeste 10 metri
Marime la livrareC5 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite