Vita de Canada (Parthenocissus quinquefolia)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Parthenocissus quinquefolia este o specie de planta cataratoare din familia Vitaceae originara din America de Nord. Denumirea populara este Vita de Canada. Planta se prezinta sub forma de liana cu frunze. Frunzele au forma palmata compusa cu cinci lobi usor zimtati.

Detalii

RON 21

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Culorile frunzelor sunt verzi in timpul verii, iar in toamna primesc o nuanta de rosu-visiniu deosebit de atragatoare. Florile sunt mici, albe-verzui si nu au un rol deosebit ca ornament. Vita de Canada in salbaticie poate creste la inaltimi de 20 de metri. Vita de Canada are o crestere usoara.


Parthenocissus quinquefolia prefera locurile cu mult soare, dar se adapteaza foarte usor si in locurile cu semiumbra. Solurile preferate de aceasta planta sunt cele bine drenate cu umiditate medie. Ea nu este o planta sensibila, este rezistenta la temperaturile scazute si la ger. Este o planta care ierneaza.


Vita de Canada este o planta care are o acoperire mare si bogata in frunzis. Este o planta perfecta pentru a imbraca gardurile, zidurile sau peretii exteriori ai cladirilor. Poate fi crescuta si pe spaliere sau pergole.

Conditii de luminaSoare
Conditii de luminaSemi-umbra
Marime la livrareC2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite