Portocal pitic Microcarpa (Citrofortunella microcarpa)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Citrofortunella microcarpa sau Portocalul Decorativa este un pom fructifer ce face parte din familia Rutaceae fiind originar din Asia. Citrofortunella microcarpa este un arbust sau un arbore de talie mica. Poate sa se dezvolte pana la 2-3 metri inaltime.

Fructul este rotund ca o mandarina de 25-40 de mm. Sucul si pulpa au culoarea portocalie, iar coaja este subtire tot in culoare portocalie.

Detalii

  • 50/60

Adauga la lista de dorinte

Ramurile acestui portocal pitic cresc pe verticala. Frunzele sunt ovale, lucioase intr-o nuanta de verde inchis si au o lungime de 7-8 centimetri. Florile sunt mici si albe. Pe tot parcursul anului, intr-un climat calduros, copacul va fi plin de flori si fructe.


Portocalul decorativ iubeste caldura si soarele. Acest arbust prefera solul normal, argilos, umed si bine drenat. Citrofortunella microcarpa este un arbust destul de rezistent la frig si ger. Totusi se recomanda ca acesta planta, in sezonul rece, sa fie ferita de temperaturile scazute.


Portocalul decorativ poate fi crescuta ca planta decorativa datorita florilor sale parfumate si a fructelor rotunde, portocalii. Fructele sale pot fi consumate, se poate obtine suc sau marmelada. Aceasta planta este cultivata pe scara larga in Filipine. Este o planta ce poate sa se dezvolte perfect atat in ghivece pastrate in casa sau in balcon, cat si in gradina.

Proprietati Vesnic Verde, Fructifer
Conditii de lumina Soare
Inaltime aproximativa la maturitate 200 - 300 cm
Marime la livrare 50/60 cm Ghid Dimensiuni

Produse inrudite