Leandru (Nerium oleander)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Nerium oleander este mult apreciatul Leandru. Este un arbust Mediteranean ce face parte din familia Apocynaceae. In starea lui naturala poate fii intalnit in zona Marii Mediterane, India, China si Nepal. In mediul sau natural Leandrul poate sa se dezvolte pana la o inaltime de 4-6 metri. Dar ca si planta de interior poate atinge o inaltime de 1-2 metri.

Detalii

  • 40/60

Adauga la lista de dorinte

Frunzele sunt lucioase, intr-o nuanta de verde inchis. Ele au o forma lunguiata subtire asemenea frunzei de salcie sau rachita. Lungimea frunzelor este de 10-12 centimetri. Florile Leandrului difera in functei de tipul lor, ele pot fii simple sau batute. Aceastea pot avea culoarea roz, galben rosu si alb. In perioada de vara planta poate fi scoasa pe terase sau in gradina. Leandrul infloreste anual. Perioada de inflorire a Leandruui este lunga, planta avand flori pe intregul parcurs al verii si la inceputul toamnei.


Solul preferat este amestecul dintre cel neutru si putin acid. Udarea pamantului in perioada de vara se va face mai des decat in perioada de iarna. Aceasta planta prefera locurile insorite si cu multa lumina.


Leandrul nu este o planta foarte pretentioasa deci nu are nevoie de ingrijiri speciale. Taierea lui se va face doar pentru a se ramifica. Pentru ca el sa se ramifice mai frumos se recomanda ciupirea ramurilor tinere.


Este o planta deosebit de atragatoare datorita florilor frumoase. Leandrul este o planta ornamentala pentru interior si balcon dar se poate planta si in gradina.

Perioada de inflorire Iunie, Iulie, August, Septembrie
Conditii de lumina Soare
Inaltime aproximativa la maturitate 3 - 5 metri
Marime la livrare 40/60 cm Ghid Dimensiuni

Produse inrudite