Floarea Dragostei (Agapanthus africanus)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Agapanthus africanus este o planta perena decorativa cu flori care face parte din familia Amarylidaceae. Planta este originara din Africa de Sud iar denumirea populara romaneasca este Floarea Dragostei. Este o planta cu bulb ce formeaza o movila densa cu frunze si flori.

Detalii

Adauga la lista de dorinte

Tulpinile sunt drepte, carnoase iar frunzele cresc cu aspect ierbos, sub forma liniara. Florile sunt albastre si cresc sub forma de palnii formate din 6 petale, cresc in grupuri ce formeaza globuri mari, albastre.

Floarea Dragostei infloreste in anotimpul de vara in lunile iulie si august. Iubeste lumina astfel plantarea se recomanda a se realiza doar in zone cu mult soare. Este o planta de talie mijlocie care la maturitate creste pana la o inaltime cuprinsa intre 30-50 de centimetri. Se dezvolta foarte bine in soluri fertile cu o umiditate medie constanta.

Agapanthus africanus este o planta ornamentala de gradina si de balcon. Poate fi plantata in ghivece si suporturi pentru a decora terasele sau balcoanele. In perioada de toamna planta trebuie adapostita pentru a fi ferita de inghet.
Perioada de inflorire Iulie, August
Conditii de lumina Soare
Inaltime aproximativa la maturitate 30 - 50 cm

Produse inrudite