Agave, Aloe Americana (Agave americana)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Agave americana este o planta perena decorativa care face parte din familia Asparagaceae. Planta este originara din America Centrala si Sudul Amerucii de Nord, Mexic. Formeaza un manunchi mare cu frunze. Frunzele sunt lungi, carnoase si groase. 

Detalii

Adauga la lista de dorinte

Frunzele cresc sub forma liniara-lata cu marginile spinoase si culoarea verde-albastruie, gri-vernil. Frunzele sunt vesnic verzi iar florile cresc sub forma de palnie.

Agave are o perioada lunga de inflorire incepand din luna mai pana in octombrie. Este o planta decorativa de talie medie spre mare care la maturitate poate sa se dezvolte la o inaltime cuprinsa intre 100-150 de centimetri. Plantarea si amplasarea ghivecelor trebuie stabilita in zone cu multa lumina.

Agave Americana este o planta cultivata in scopuri decorative si ornamentale pentru gradini, terase si balcoane. In parti ale Americii aceasta se cultiva si ca planta textila. Poate fi crescuta in ghivece si suporturi, se poate planta si in gradini sau in ronduri. Este o planta potrivita pentru decorarea scarilor si a balustradelor daca se planteaza in ghivece mari de ceramica sau piatra.
Perioada de inflorire Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie
Conditii de lumina Soare
Inaltime aproximativa la maturitate 100 - 150 cm

Produse inrudite