Stea cazatoare Dodecatheon meadia (Dodecatheon meadia)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Dodecatheon meadia este o planta erbacee perena decorativa care face parte din familia Primulaceae. Este originara din America Centrala iar denumirea ei polulara este cunoscuta Steaua Cazatoare. Formeaza tufisuri dense cu frunze si flori arcuite.

Detalii

  • P12

Adauga la lista de dorinte

Frunzele cresc sub forma ovala-lanceolata in nuante de verde inchis. Tulpinile sunt lungi si drepte iar florile cresc in varful acestora. Florile sunt formate din 5 petale care sunt arcuite in partea superioara. Ele pot fi albe, roz sau violet deschis.

Steaua Cazatoare este o planta perena de talie mica spre medie. La maturitate se dezvolta la o inaltime cuprinsa intre 30 si 50 de centimetri avand o crestere usoara. Perioada de inflorire incepe in luna mai si tine pana la sfarsitul lunii iunie. Se dezvolta foarte bine in zonele cu mult soare sau in cele cu semi-umbra si prefera solurile umede cu un drenaj bun.

Dodecatheon meadia este o planta decorativa prin port, aspect, frunze si flori. Se planteaza in decoruri peisagistice in gradini. Este un element potrivit pentru decorarea gradinilor de tip stancarie sau cele in stil montan. Poate fi plantata si in aranjamente mixte cu alte flori si plante perene.
Perioada de inflorireMai
Perioada de inflorireIunie
Conditii de luminaSemi-umbra
Conditii de luminaSoare
Inaltime aproximativa la maturitate30 - 50 cm
Marime la livrareP12 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite