Clopotel Carpatin (Campanula carpatica)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Campanula carpatica este o planta erbacee perena cunoscuta sub denumirea de Clopotelul Carpatin. Este o planta originara din Europa care face parte din familia Campanulaceae. Clopotelul Carpatin formeaza tufe bogate cu flori abundente. Florile sunt deschise sub forma de clopotei si infloresc timp de mai multe luni in perioada de vara.

Detalii

RON 15

  • P9

Adauga la lista de dorinte

Perioada de inflorire a Clopotelului Carpatin este in lunile iulie-august. Clopotelul Carpatin poate avea florile in culoarea albastru deschis, albastru inchis, violet si alb. Frunzele sunt sub forma de inima, usor zimtate pe margini intr-o nuanta de verde deschis.

Campanula carpatica este o planta care ierneaza si este rezistenta la temperaturi scazute.

La maturitate Clopotelul Carpatin poate sa se dezvolte la o inaltime de 15-20 de centimetri. Prefera locurile cu mult soare, dar se dezvolta foarte bine si in locurile cu semiumbra. Solurile preferate sunt cele umede si bine drenate.

Clopotelul Carpatin este o planta ornamentala pentru gradini. Se poate planta si ca decor in aranjamente de stancarie. Ofera o imagine de invidiat gradinii daca este plantata in borduri.
Perioada de inflorireIunie
Perioada de inflorireAugust
Perioada de inflorireIulie
Conditii de luminaSemi-umbra
Conditii de luminaSoare
Inaltime aproximativa la maturitate15 - 20 cm
Marime la livrareP9 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite