Limba pestelui (Armeria maritima)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Armeria maritima este o planta erbacee perena care formeaza tufe mici cu flori multe cunoscuta sub denumirea de Limba Pestelui. Este originara din nordul Europei care face parte din familia Plimbaginaceae. 

Detalii

RON 15

  • P9

Adauga la lista de dorinte

Planta formeaza tufe dense, compacte. Frunzele au o culore de verde inchis si o forma liniara lunga. Florile cresc in varful unei tije drepte sub forma globulara in nuante de roz.

La maturitate poate sa se dezvolte la o inaltime de 15-20 de centimetri. Perioada de inflorire este in lunile mai-iunie. Limba Pestelui este o planta iubitoare de soare, astfel prefera locurile cu multa lumina dar tolereaza si locurile cu semiumbra. Este o planta care rezista la seceta si la temperaturile scazute. Limba pestelui este o planta perena care ierneaza. Se dezvolta foarte bine in solurile infertile, bine drenate, uscate. Daca solul este prea umed planta poate sa putrezeasca.

Limba Pestelui ofera un decor minunat in aranjamentele florale de stancarii. Poate fi plantata in borduri sau in jardinere si pe ziduri.
Perioada de inflorireMai
Perioada de inflorireIulie
Perioada de inflorireIunie
ProprietatiVesnic Verde
Conditii de luminaSemi-umbra
Conditii de luminaSoare
Inaltime aproximativa la maturitate15 - 20 cm
Marime la livrareP9 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite