Clopotel balcanic (Campanula poscharskyana)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Campanula poscharskyana este o planta erbacee perena care face parte din familia Campanulaceae sieste cunoscuta sub denumirea de Clopotel Balcanic. Creste foarte dens si se ramifica usor formand covorase decorative bogate in frunzis si flori mov-albastui.

Detalii

RON 15

  • P9

Adauga la lista de dorinte

Frunzele cresc sub forma ovata cu marginile zimtate in nuante de verde inchis iar florile sunt mici si cresc cu aspect de clopotel in nuante albastre sau violet. Clopotelul Balcanic este o planta perena de stancarie de talie mica care la maturitate se dezvolta pana la o inaltime cuprinsa intre 20 si 30 de centimetri. Inflorirea apare in anotimpul de vara, incepand in luna iunie si tinand pana la sfarsitul lunii august. Este o planta iubitoare de soare astfel plantarea se va face doar in zone luminate, scaldate de razele soarelui. Prefera solurile bine drenate cu o umiditate medie.

Campanula poscharskyana este o planta decorativa prin port, aspect, frunze si flori. Este un element deosebit de atragator in aranjamente de stancarie si in gradini in stil montan sau rustic. Clopotelul poate fi plantat in gradini pe langa borduri, trotuare sau pe ziduri. Aceasta mai poate fi sadit si ca acoperitor de sol pe portiuni intinse, mari.
Perioada de inflorire Iunie, Iulie, August
Conditii de lumina Soare
Inaltime aproximativa la maturitate 20 - 30 cm
Marime la livrare P9 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite