Sapunarita (Saponaria ocymoides)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Saponaria ocymoides este o planta perena care face parte din familia Caryophyllaceae. Este cunoscuta sub denumirea populara de Sapunarita. Aceasta planta este originara din Europa. Frunzele Sapunaritei sunt ovate-lanceolate in nuante de verde cu textura paroasa. Lungimea frunzelor este cuprinsa intre 1-3 centimetri. Florile sunt formate din 5 petale.

Detalii

RON 16

  • P9

Adauga la lista de dorinte

Florile sunt formate din 5 petale. Florile Sapunaritei poate avea culoare rosu, roz, mov si alb. Perioada de inflorire a Sapunaritei este in lunile mai-iulie.

La maturitate Sapunarita ajunge sa se dezvolte la o inaltime de 15-20 de centimetri. Sapunarita prefera locurile cu mult soare. Solurile preferate de Sapunarita sunt solurile bine drenate, alcaline si neutre. Este o planta care rezista la seceta si la temperaturile scazute.

Sapunarita formeaza covoare impresionante in culori vibrante. Sapunarita in combinatie cu piatra ofera un decor minunat in gradina. Ea poate fi plantata pe marginea zidurilor, pe langa aleele din gradina si ca acoperitoare de sol. Sapunarita va arata minunat si in decorurile de stancarii.
Perioada de inflorireMai
Perioada de inflorireIulie
Perioada de inflorireIunie
Conditii de luminaSoare
Inaltime aproximativa la maturitate15 - 20 cm
Marime la livrareP9 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite