Smochin (Ficus carica)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Ficus carica este un arbust fructifer care face parte din familia Moraceae si este cunoscut sub denumirea de Smochin. Se dezvolta puternic. Scoara trunchiului este neteda in nuante de gri iar coroana este mare si densa in frunzis.

Detalii

RON 45

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Frunzele sunt mari si cresc sub forma palmat paltita in nuante de verde. Fructele au aspect conic si sunt de marime mijlocie. La maturitate fructul are o nuanta de violet-inchis. Miezul este rosiatic si plin cu seminte mici. Fructele sunt comestibile. Gustul este placut, usor parfumat.

Smochinul este un arbust de talie mare cu o crestere lenta. La maturitate Smochinul poate sa se dezvolte la o inaltime ce este cuprinsa intre 3-5 metri. Perioada de inflorire incepe in lunile aprilie si martie. Fructele se coc si ajung la maturitate in lunile august si septembrie. Smochinul iubeste mult lumina. Plantarea se va face doar in zone insorite cu multa lumina. Prefera solurile fertile si bine drenate.

Smochinul este un arbust fructifer cultivat pentru rodul sau, dar si ca planta decorativa pentru parcuri, gradini si spatii verzi. Fructele se pot consima in stare proaspata, conservata, uscata sau confiata.
Perioada de inflorireAprilie
Perioada de inflorireMartie
ProprietatiFructifer
Conditii de luminaSoare
Inaltime aproximativa la maturitate3 - 5 metri
Perioada de coacereSeptembrie
Perioada de coacereAugust
Marime la livrareC2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite