Scorus Negru (Aronia melanocarpa)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Aronia melanocarpa creste sub forma de arbust si face parte din familia Rosaceae. Este o planta originara din America de Nord iar dupa ce a fost introdusa pe meleagurile noastre, denumirea populara romaneasca a acestui arbust este Scorusul Negru.

Detalii

RON 18.5

  • 80/100

Adauga la lista de dorinte

Scorusul creste cu coroane foarte ramificata. Frunzele sunt de marime mijlocie si cresc sub forma eliptica cu marginile usor zimtate in nuante de verde inchis. Fiecare frunza este sustinuta de cate un petitol lung. Fructele cresc sub forma de bobite in mai multe buchetele iar la maturitate ele au pielita intr-o nuanta negricioasa usor lucioasa.

Scorusul Negru are perioada de inflorire in lunile mai si iunie iar fructele se coc in luna august. Se dezvolta cel mai bine daca se planteaza in zonele cu semi-umbra sau in cele cu multa lumina. Scorusul Negru face parte din categoria arbustilor de talie mijlocie iar la maturitate creste la o inaltime cuprinsa intre 150-200 de centimetri. Prefera solurile nisipoase cu un drenaj bun. Acest arbust fructifer are o rezistenta ridicata la seceta si la iernile geroase cu temperaturi scazute. Tolereaza la fel de bine si daunatorii si este rezistent la boli.

Aronia melanocarpa se planteaza in gradini sau parcele intinse pentru fructele sale. Acestea se culeg la maturitate si se pot consuma in stare proaspata sau conservate. Din acestea se pot obtine sucuri sau siropuri cu un continut mare de vitamine, minerale si antioxidanti ce ofera organismului multa vitalitate.
Perioada de inflorireMai
Perioada de inflorireIunie
Conditii de luminaSemi-umbra
Conditii de luminaSoare
Inaltime aproximativa la maturitate150 - 200 cm
Perioada de coacereAugust
Marime la livrare80/100 cm Ghid Dimensiuni

Produse inrudite