Nuc (Juglans regia)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Nucul Juglans Regia este un pom fructifer care face parte din familia Jungladeaceae. Este un copac de talie mare originar din Asia. Frunzele au o forma lanceolata in nuante de verde inchis. Fructele sunt acoperite de o coaja groasa verde inchisa care la coacere se poate desprinde usor. 

Detalii

RON 60

  • 150/200

Adauga la lista de dorinte

Samburele de nuca este invelit intr-o coaja lemnoasa tare ce are o nuanta maronie. Miezul de nuca este bogat in uleiuri este gustos si aromat.

Perioada de inflorire este in lunile aprilie si mai. Perioada de coacere a fructelor este in luna octombrie. La maturitate nucul poate sa se dezvolte la o inaltime de peste 10 metri. Nucul prefera si se dezvolta cel mai bine in locurile cu mult soare. Nucul prefera solurile fertile si bine drenate.

Nucul este cultivat ca arbore decorativ in zonele publice, parcuri, gardini si livezi. Este cultivat si pentru fructele sale. Fructele sunt foarte consumate si apreciate la scara larga. Sunt un ingredient aromat pentru prepararea deserturilor. Frunzele si cojile de nuc sunt folosite ca medicament in medicina naturista pentru a trata diferite afectiuni.
Perioada de inflorireAprilie
Perioada de inflorireMai
ProprietatiFructifer
Conditii de luminaSoare
Inaltime aproximativa la maturitatePeste 10 metri
Perioada de coacereOctombrie
Marime la livrare150/200 cm Ghid Dimensiuni

Produse inrudite