Kiwi cu puf Actinidia deliciosa (Actinidia deliciosa)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Actinidia deliciosa este o planta fructifera exotica ce face parte din familia Actinidiaceae si este este originara din China. Fructul este cunoscut sub denumirea de Kiwi cu Puf. Creste sub forma de liana ca vita de vie cu ramurile si tulpinile puternice.

Detalii

RON 35

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Frunzele sunt de marime mijlocie si cresc sub forma cordiforma in nuante de verde inchis pe partea superioara, pe partea inferioara frunzele au o nuanta de verde albicios. Fructele se numesc kiwi si sunt comestibile. Ele cresc de marime mijlocie. Pielita are o nuanta maroniu-vernil si este imbracata cu puf. Pulpa fructului este suculenta, dulce si aromata.

Actinidia deliciosa este o planta frunctifera de talie mijlocie cu o crestere usoara. La maturitate ajunge sa se dezvolte la o inaltime ce este cuprinsa intre 5-10 metri. Perioada de inflorire incepe din luna mai si tine pana spre sfarsitul lunii iunie. Fructele se coc si ajung la maturitate pentru recolta in lunile septembrie si octombrie. Kiwi iubeste lumina, plantare se recomanda a se face doar in zone insorite. Prefera solurile bine drenate.

Acest soi este cultivat pentru rodul sau delicios si foarte bogat in vitamina C si nutrienti. Se planteaza si ca planta decorativa in parcuri si gradini. Fructele se pot consuma proaspete, uscate, conifiate sau conservate. Din fructe se pot prepara sucuri, siropuri.
Perioada de inflorireIunie
Perioada de inflorireMai
ProprietatiFructifer
Conditii de luminaSoare
Inaltime aproximativa la maturitate5 - 10 metri
Perioada de coacereSeptembrie
Perioada de coacereOctombrie
Marime la livrareC2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite