Capsuni Ostara (Fragaria Ostara)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Fragaria Ostara este o planta perena cu flori si fructe care face parte din familia Rosaceae. Frunzele au o forma penata cu marginile zimtate intr-o culoare de verde inchis. Florile sunt mici, albe formate din 5 petale.

Detalii

RON 6

Adauga la lista de dorinte

Fructele se numesc capsuni, ele au forma conica in nuante de rosu aprins cu seminte mici vizibile in nuante de crem-galbui. Pulpa lor este suculenta i,n nuante de rosu cu alb iar gustul este aromat si dulce.

Perioada de inflorire a capsunilor Ostara incepe din luna mai si tine pana in luna noiembrie. Perioada de coacere a fructelor este continua incepand din luna iunie si pana in luna noiembrie, fructele aparamd la aproximativ o luna dupa inflorire asigurand un rod constant acestui soi. La maturitate, Ostara poate sa se dezvolte la o inaltime cuprinsa intre 15-20 de centimetri. Capsunele se dezvolta cel mai bine in zonele cu semi-umbra sau in zonele cu soare.

Soiul bun de masa este delicios cu o recolta bogata de vara si de toamna. Fructele se pot consuma proaspete sau sub forma de dulceata, gem, marmelada, sirop. Ele se pot folosi si la aromatizarea deserturilor.
Perioada de inflorire Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie, Noiembrie
Proprietati Fructifer
Conditii de lumina Soare, Semi-umbra
Inaltime aproximativa la maturitate 15 - 20 cm
Perioada de coacere Octombrie, Septembrie, Iulie, August, Iunie, Noiembrie

Produse inrudite