Corn European (Cornus mas)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Cornus mas este un arbust sau pom (in functie de ingrijire sau taiere) fructifer care face parte din familia Cornaceae si este cunoscut sub denumirea populara de Corn European. Frunzele cresc sub forma ovala-lanceolata in nuante de verde crud. 

Detalii

RON 75

  • 150/200

Adauga la lista de dorinte

Florile sunt mici, galbene iar ele infloresc inainte de infrunzire. Fructele au o forma sferica-alungita, pielita lor este subtire in nuante de rosu-portocaliu lucios. Fructul are in interior o singura samanta, este comestibil avand gustul este usor acrisor, acid.

Cornul European este un pom fructifer de talie mica. La maturitate se dezvolta la o inaltime cuprinsa intre 200-300 de centimetri. Perioada de inflorire incepe primavara, in lunile aprilie si mai. Fructele se coc si ajung la maturitate in luna septembrie. Zonele potrivite pentru plantare sunt cele cu semi-umbra sau locurile insorite. Prefera solurile bogate, fertile, umede cu un drenaj bun.

Cornus mas este cultivat pentru fructele sale, dar si ca arbust pentru parcuri sau gradini. Fructele se pot consuma in stare proaspata, uscata sau conservata. Din fructe se pot realiza bauturi alcoolice, siropuri, sucuri si gemuri.
Perioada de inflorireMartie
Perioada de inflorireAprilie
ProprietatiFructifer
Conditii de luminaSemi-umbra
Conditii de luminaSoare
Inaltime aproximativa la maturitate200 - 300 cm
Perioada de coacereSeptembrie
Marime la livrare150/200 cm Ghid Dimensiuni

Produse inrudite