Fragi (Fragaria vesca)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Fragaria vesca este o planta perena care face parte din familia Rosaceae. Este cunoscuta sub denumirea de fragi si intra in categoria fructelor de padure. Fructul este mult mai mic decat capsuna dar este mult mai aromat cu un gust aparte.

Detalii

RON 9

  • P9

Adauga la lista de dorinte

Frunzele au o forma penata cu marginile dintate iar florile sunt mici si albe. Fructele sunt mici, cu o forma conica in nuante de rosu aprins si lucios. Gustul este foarte aromat si duce.

Perioada de inflorire a fragilor incepe din luna aprilie si tine pana la sfarsitul lunii iulie. Perioada de coacere este continua din luna mai pana la sfarsitul lunii iulie. La maturitate planta se poate dezvolta la o inaltime de 15-20 de centimetri. Fragii se dezvolta cel mai bine in zonele cu semi-umbra si in zonele cu soare, preferate fiind solurile bine drenate.

Fragii sunt cultivati pentru fructele lor pretioase. Acestea sunt foarte apreciate si foarte des utilizate de catre maestrii cofetari pentru a da aroma deserturilor. Micile fructe se pot consuma proaspete sau sub forma de dulceata, gem, marmelada sau sirop. Se folosesc si la aromatizarea ceaiurilor si se pot pastra congelate.
Perioada de inflorireIulie
Perioada de inflorireAprilie
Perioada de inflorireIunie
Perioada de inflorireMai
ProprietatiFructifer
Conditii de luminaSoare
Conditii de luminaSemi-umbra
Inaltime aproximativa la maturitate15 - 20 cm
Marime la livrareP9 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite