Stancaria  Exista 12 produse.

Garofita
(Dianthus deltoides)

Dianthus deltoides este o planta erbacee perena care face parte din familia Caryophyllaceae. Denumirea populara romaneasca a acestei plante este Garofita. Este originara din Europa si Asia. Planta creste sub forma de tufisuri iar frunzele au o forma liniara subtire in nuante de verde-albastrui.

Pret: RON 16.00
Cantitate
Cumpara
Garofita de Gradina
(Dianthus grat.Grandiflorus)

Dianthus grat. Grandiflorus apartine familiei Caryophyllaceae si mai este cunoscut sub denumirea de Garofita de Gradina. Aceste plante se bucura de un look aparte, elegant si pot deservi rolul de plante ornamentale pentru orice gradina. De asemenea, rozul intens al florilor le confera acestor plante gingasie si vitalitate.

Pret: RON 16.00
Cantitate
Cumpara
Molid Conic
(Picea glauca Conica)

Picea glauca Conica estecunoscut sub denumirea populara de Molid conic. Datorita coroanei sale foarte bogate, acest arbust rasinos este foarte dens si primeste o forma conica compacta. Odata cu trecerea timpului forma lui conica compacta va deveni mult mai deosebita. Forma conica porneste de la nivelul solului, de aceea tulpina lui nu este vizibila.

Pret: RON 35.00
Cantitate
Cumpara
Ienupar Blue Star
(Juniperus squamata Blue Star)

Juniperus squamata Blue Star este bijuteria gradinii tale. Specia Juniperus squamata este originara din China si Himalaya. Ienuparul Blue Star este un conifer foarte decorativ datorita culorii interesante a frunzelor. Ienuparul Blue Star precum si denumirea lui de inteles ca are o culoarea intr-o nuanta superba de albastru-argintiu stralucitor. 

Pret: RON 38.50
Cantitate
Cumpara
Iarba Albastra
(Festuca glauca)

Festuca glauca este o planta perena ornamentala care face parte din familia Poaceae. Este o planta vesnic verde. Planta se prezinta sub forma de frunze care formeaza tufisuri dese. Frunzele sunt in nuante de verde-albastrui.

Pret: RON 18.50
Cantitate
Cumpara
Cununita Little Princess
(Spiraea japonica Little Princess)

Spiraea japonica Little Princess este o specie arbustiva cu rol ornamental cunoscuta si sub denumirea sa populara de Cununita Little Princess. Face parte din familia Rosaceae si surpinde placut prin aspectul luxuriant al frunzelor de culoare verde precum si prin inflorescentele roz deschis si albe.

Pret: RON 18.50
Cantitate
Cumpara
Limba pestelui
(Armeria maritima)

Armeria maritima este o planta erbacee perena care formeaza tufe mici cu flori multe cunoscuta sub denumirea de Limba Pestelui. Este originara din nordul Europei care face parte din familia Plimbaginaceae. 

Pret: RON 15.00
Cantitate
Cumpara
Saxifraga Variegata
(Saxifraga ur. 'Variegata')

Saxifraga ur. 'Variegata' mai este recunoscuta simplu si sub denumirea sa de Saxifraga Variegata. Aspectul dispus sub forma unor rozete din care rasar tulpinile florii transforma aceasta planta perena intr-una cu totul si cu totul deosebita, ideala oricarei gradini.

Pret: RON 18.50
Cantitate
Cumpara
Ochiul Soarecelui
(Saxifraga arendsii)

Saxifraga arendsii este o planta perena care face parte din familia Saxifragaceae. Denumirea populara a acestei plante este Ochiul Soarecelui. Este o planta erbacee perena, vesnic verde. Frunzele sunt lucioase in forma ovala-alungita. Florile in varful tulpinei sunt puternice. Ele sunt compuse in mare parte din 5 petale.

Pret: RON 15.00
Cantitate
Cumpara
Potentilla Alba
(Potentilla fruticosa alb)

Potentilla fruticosa alba este un arbust decorativ cu flori care face parte din familia Rosaceae. Creste sub forma de tufis dens si foarte bogat si cu o ramificatie mare.

Pret: RON 18.50
Cantitate
Cumpara
Potentilla Portocalie
(Potentilla fruticosa orange)

Potentilla fruticosa orange este un arbust decorativ cu flori. Creste sub forma de tufisuri dense, bogate si cu o ramificatie usoara. Este foarte apreciat datorita florilor portocalii care vor imbogati orice gradina din primavara pana toamna tarziu.

Pret: RON 20.46
Cantitate
Cumpara
Potentilla fruticosa Goldfinger
(Potentilla fruticosa Goldfinger)

Potentilla fruticosa Goldfinger este o specie arbustiva ornamentala de o splendoare aparte. Face parte din familia Rosaceae si surprinde prin forma penata a frunzelor precum si prin gratia si frumusetea florilor de un galben intens. Inflorescentele vii, luxuriante, fac aceasta specie sa joace un rol decorativ semnificativ atunci cand este plantata ca si...

Pret: RON 18.50
Cantitate
Cumpara
Se afiseaza 1-12 din 12 de articole

Proiectarea si amenajarea unei gradini de tip stancarie sau rocarie

Gradina in stil stancarie ofera frumusete si naturalete orcarui spatiu verde. Este o combinatie perfecta de pietre cu plante si flori naturale de diferite dimensiuni sau culori care sunt specifice regiunilor de munte si care creaza o pictura superba, salbatica cu aspect alpin.

In fiecare anotimp gradina de tip stancarie ofera peisajului frumusete si viata prin culori calde, culori reci si pastelate cu texturi impresionate. Acest stil creeaza un peisaj ce este o colectie impresionanta de roci si pietre cu aspect natural combinate cu diferite soiuri de plante si conifere.


Acest stil apare pentru prima data in Anglia in anii 1800. Gradina este realizata cu scopul de a descrie scene inspirate din peisajul montan real. Este un loc perfect unde se pot creste arbori, copaci si conifere, plante si flori specifice acestui habitat. Cu timpul gradinile de tip stancarie au evoluat si ele treptat. Astazi ne putem bucura de aspectul acestor gradini cu un peisaj cat mai natural ce imita frumusetea salbatica a padurilor si decorul montan impresionant.

Plantele sunt elementul de nelipsit din orice gradina, chiar si in cele de tip stancarie. Acestea vor da viata peisajului. Plantele cele mai intalnite in gradinile de tip rocarie sunt perene cu o adaptabilitate excelenta fata de sol si care totodata impodobesc delicat peisajul stancos. Cele mai apreciate astfel de perene sunt: Cununita (Spiraea japonica) Little Princes, Ochiul Soarecelui (Saxifraga arendsii), Saxifraga Variegata si diverse soiuri de de Potentilla. Florile precum, gingasele Garofite (Dianthus deltoides) dau un strop de culoare, creaza un aspect natural si usor salbatic, un decor montan pe masura. Printre pietrele mari ce sunt impodobite cu muschi si licheni, ierburile decorative ofera un contrast izbitor de culori si nuante ce iti incanta privirea: Iarba Albastra (Festuca glauca) si Limba Pestelui (Armeria maritima). Bijuteriile de pret ale peisajului montan care incununeaza aspectul gradinilor de stancarie si care sunt o sursa puternica de oxigen sunt bineinteles coniferele precum: Bradul , Molidul, Pinul si Ienuparul.

Echipa Garden Expert ofera ajutor, solutii si idei tuturor clientilor care doresc sa transforme coltul verde din propria gradina intr-un peisaj de vis ce este incarcat cu o puternica amprenta lasata de natura. Apeleza cu incredere la echipa noastra de profesionisti si vei vedea cum visul tau capata usor contur si forme transformadu-se in realitate.


Contacteaza-ne telefonic la 0724-528296 sau prin email la contact@gardenexpert.ro pentru a discuta despre modul in care iti putem transforma spatiul verde intr-o gradina alpina de tip stancarie sau rocarie.