Gradini tematice - Rozariul (gradina cu trandafiri)

In: Peisagistica Vizualizari: 12184

Ti-ai dorit dintotdeauna un rozariu, o gradina de basm cu trandafiri, un loc plin de gingasie si frumusete? Acum visul tau poate deveni realitate.

Garden Expert iti aduce cateva sfaturi si idei pentru ca tu sa poti realiza o gradina de trandafiri la tine acasa indiferent de dimensiunile spatiului verde pe care il deti. Soiurile oferite de noi se pot planta imediat.

Ti-ai dorit dintotdeauna un rozariu, o gradina de basm cu trandafiri, un loc plin de gingasie si frumusete? Acum visul tau poate deveni realitate.

Garden Expert iti aduce cateva sfaturi si idei pentru ca tu sa poti realiza o gradina de trandafiri la tine acasa indiferent de dimensiunile spatiului verde pe care il deti.

Cum sa cresti o gradina de trandafiri?
1.
Alege locurile insorite - trandafirii cresc armonios in gradinile scaldate de razele soarelui, deoarece majoritatea specilor au nevoie de lumina pentru aproximativ 5-6 ore pe zi;
2. Opteaza pentru soluri organice bine drenate;
3. Trandafirii trebuie sa fie udati cu regularitate (de 3 ori pe saptamana sau de mai multe ori daca vei observa ca frunzele acestora se ingalbenesc). Nu uda in exces trandafirii pentru a evita putrezirea radacinilor. In saptamanile ploioase acestia nu trebuie udati;
4. Planteaza cateva fire de usturoi in apropierea tufelor de trandafiri, acesta este un antiparazitar natural;
5. Taie trandafirii toamna inainte de sezonul rece si aduna pamant in jurul tulpinii pentru a-i proteja de frig si inghet. Unele specii trebuie sa fie acoperite pe timp de iarna sau legate pentru a fi ferite de vant si conditii de mediu aspre.

Trandafirii urcatori  - ziduri pline de culoare

Antreneaza trandafiri urcatori pe zidurile casei sau pe gardurile gradinii in cazul in care spatiul verde pe care il deti este unul mic. Utilizeaza trandafiri urcatori de diferite culori si specii pentru un spectacol de culori si forme.

Poti antrena trandafirii pe pergole sau pe garduri vii. Trandafirii urcatori sunt ideali atat pentru gradini mici, cat si pentru cele de dimensiuni mari.

Alege soiurile Pauls Scarlet, Golden Showers, Kron Superior sau alte specii interesante pentru o gradina eleganta cu aer regal.

Tufe de trandafiri teahibrizi

Acest soi de trandafiri este unul variat cu un colorit spectaculos, in doua culori sau intr-o singura nuanta, cu parfum sau fara.

Poti crea tufe spectaculoase de trandafiri intr-o singura nuanta pentru o gradina cu aspect romantic sau poti combina trandafiri de diferite nuante pentru o gradina de tip englezesc cu aspect salbatic.

Foloseste soiul Osiria cu petale colorate in rosu si alb pentru un spatiu verde elegant sau combina soiurile cu petale ascutite cum ar fi, Duftzanberul cu specii de trandafiri cu petale rotunde Mister Lincoln.

Trandafiri acoperitori de sol - covoare colorate pline de prospetime

Dintr-un rozariu spectaculos nu pot lipsi trandafirii acoperitori de sol. Acestia cresc in buchete bogate care se intind pe sol realizand un covor multicolor cu flori gingase.

Acestia pot fi crescuti si in ghivece pentru gradinile geometrice sau pot impodobi locurile lipsite de viata din gradina. Pentru o gradina cu trandafiri cu accent italienesc integreaza statuete printre covoarele de trandafiri.

Daca doresti sa iti construiesti un rozariu spectaculos ce va starni admiratia tuturor, alege speciile de trandafiri de pe Garden Expert.

Noi oferim specii variate, de la trandafiri urcatori, acoperitori de sol, hibrizi pana la trandafiri pe trunchi si specii grandiflora. Soiurile oferite de noi se pot planta imediat.