Artar Japonez Trompenburg (Acer palmatum Trompenburg)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Acer palmatum Trompenburg este un artar decorativ cu frunzisul cazator care face parte din familia Sapindaceae. Este originar din Asia de Est, mai exact Japonia, Coreea si China. Creste si se dezvolta sub forma de arbust sau copacel avand frunzisul dens si bogat.

Detalii

RON 85

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Frunzele au o marime mijlocie spre mare si cresc sub forma palmat-sectata, fiecare avand 5-7 lobi cu marginile usor zimtate. Frunzele sunt rosii-purpurii primavara iar toamna ele devin rosii-visinii.

Acer palmatum Trompenburg este un artar de talie mare. La maturitate se dezvolta la o inaltime cuprinsa intre 5 si 10 metri. Se dezvolta foarte bine in soluri umede, bine drenate si acide dar prefera si zonele lutoase si nisipoase. Plantarea se va face in locuri insorite sau in cele cu semi-umbra. Tolereaza foarte bine aerul poluat din orasele mari.

Artarul Japonez Trompenburg este un arbore decorativ prin port, aspect, frunzis si culoare. Se planteaza in aranjamente decorative pentru gradini si parcuri dar poate fi folosit si ca element de accent pe langa cladiri sau case. Se planteaza si in aranjamente mixte in combinatii cu alte plante si alti arbusti decorativi.
Conditii de lumina Soare, Semi-umbra
Inaltime aproximativa la maturitate 5 - 10 metri
Marime la livrare C2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite