Artar Japonez Inaba Shidare (Acer palmatum Inaba Shidare)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Acer palmatum Inaba Shidare este un arbust cu frunzele cazatoare, un soi de artar care face parte din familia Sapindaceae si este originar din Estul Asiei, mai exact Japonia, Coreea si China. Se dezvolta puternic cu un frunzisul dens, extrem de decorativ datorita culorilor rosiatice intense.

Detalii

RON 175

  • C5

Adauga la lista de dorinte

Coroana este densa si usor rotunjita cu ramurile aplecate. Frunzele sunt mari, cresc sub forma palmat-lombata fiind formate din 7-10 lombi zimtati. Ele au nuante de verde in primavara iar vara si odata cu venirea toamnei frunzisul capata o nuanta calda de galben, rosu, violet sau bronz. Florile sunt mici in nuante rosiatice care nu au o importanta majora din punct de vedere decorativ.

Artarul Japonez Inaba Shidare este un arbust de talie mijlocie care la maturitate se dezvolta la o inaltime cuprinsa intre 150-200 de centimetri. Creste cel mai bine daca se planteaza in zonele cu semi-umbra. Prefera solurile bogate, umede, usor acide cu un drenaj bun. Creste foarte bine si in luturi nisipoase. Este un soi rezistent la poluarea mediului si la daunatori.

Acer palmatum Inaba Shidare este un arbust decorativ prin port, coroana, frunzis si culoare. Este utilizat in diverse aranjamente de gardini sau in parcuri. Ofera imagini impresionanate gardinilor in stil japonez. Se poate planta ca arbust solitar de accent pe langa cladiri case, garduri sau in grupuri pe langa terese, lacuri si iazuri.
Conditii de luminaSemi-umbra
Inaltime aproximativa la maturitate150 - 200 cm
Marime la livrareC5 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite