Stejar Rosu American (Quercus rubra)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Quercus rubra este un arbore cu frunzele cazatoare care face parte din familia Fagaceae. Denumirea populara este Stejarul Rosu American fiind un arbore originar din America de Nord.

Detalii

RON 75

  • 100/150

Adauga la lista de dorinte

La maturitate acest stejar formeaza un trunchi puternic si o coroana mare cu o forma usor globulara. Frunzele au o forma penat-fidata in nuante de verde inchis iar toamna nuanta frunzelor se schimba in rosu-portocaliu intens, de la care se trage si numele speciei.

Perioada de inflorire a Stejarului Rosu American este in lunile mai si iunie. Este un arbore de talie mare care poate sa se dezvolte la o inaltime de peste 10 metri. Acesta prefera locurile cu multa lumina si mult soare, solurile bine drenate si usor acide dar se adapteaza usor in mai multe tipuri de soiuri. Cresterea este usoara spre medie iar durata de viata foarte lunga (estimata sa poata ajunge pana la 500 de ani).

Quercus rubra este cultivat ca arbore de decor pentru gradinile mari, parcuri, spatii verzi. Ofera imagini peisagistice impresionate si in anotimpul tarziu de toamna.
Perioada de inflorireMai
Perioada de inflorireIunie
Conditii de luminaSoare
Inaltime aproximativa la maturitatePeste 10 metri
Marime la livrare100/150 cm Ghid Dimensiuni

Produse inrudite