Salcam (Robinia pseudoacacia)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Robinia pseudoacacia este un arbore cu frunzele cazatoare care face parte din familia Fabaceae. Denumirea populara romaneasca a acestuia este Salcamul. Frunzele au aspect penat fiind formate din 9-18 frunzulite sub forma ovala in nuante de verde crud iar florile sunt albe cu un parfum placut, ele cresc sub forma de ciorchine. Fructele sunt sub forma de pastai.

Detalii

RON 85

  • 150/200

Adauga la lista de dorinte

Perioada de inflorire a Salcamului este in luna iunie. Fiind un arbore care iubeste lumina, locul de plantare trebuie sa fie intr-o zona cu mult soare. Salcamul este un arbore de talie mare care poate sa se dezvolte la o inaltime de peste 10 metri. Este rezistent la ger si la seceta, frefera solurile bine drenate, usoare si nisipoase. Tolereaza foarte bine si medile poluante fiind o alegere excelenta pentr plantarea in zone urbane.

Salcamul este cultivat ca arbore de decor pentru spatii verzi, parcuri si gradini. Este o specie forestiera destul de mare in tara noastra. Este foarte des intrebuintat ca aranjament de decor pe marginea aleelor si a strazilor iar el se mai poate planta si ca arbore solitar.
Perioada de inflorireIunie
Conditii de luminaSoare
Inaltime aproximativa la maturitatePeste 10 metri
Marime la livrare150/200 cm Ghid Dimensiuni

Produse inrudite