Arbore lalea (Liriodendron tulipifera)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Liriodendron tulipifera este un arbore cu frunzele cazatoare care face parte din familia Magnoliaceae. Este originar din America de Nord. Denumirea populara romaneasca a acestei specii este Arborele Lalea. Formeaza o coroana mare, densa cu o forma neregulata.

Detalii

RON 60

  • 100/150

Adauga la lista de dorinte

Frunzele au o forma palmata in nuante de verde crud. Pe timpul toamnei frunzele ingalbenesc. Florile sunt extrem de decorative, cresc sub forma de lalea in nuante de galben, galben-verzui cu o dunga portocalie.

Perioada de inflorire a arborelui Lalea este in lunile mai si iunie. Este un arbore de talie mare care poate sa se dezvolte la o inlatime de peste 10 metri. Arborele Lalea se dezvolta cel mai bine in zonele cu multa lumina si soare. Are o crestere rapida. Este un arbore rezistent la conditile aspre de mediu. Arborele Lalea prefera solurile fertile, dar se adapteaza foarte bine si in solurile nisipoase sau lutoase.

Liriodendron tulipifera este cultivat in gardini, parcuri si spatii verzi ca arbore decorativ. Se poate planta ca arbore solitar in gradini mari, sau pe langa alei in parcuri.
Perioada de inflorire Mai, Iunie
Conditii de lumina Soare
Inaltime aproximativa la maturitate Peste 10 metri
Marime la livrare 100/150 cm Ghid Dimensiuni

Produse inrudite