Arbore de Guma (Liquidambar styraciflua)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Liquidambar styraciflua este un arbore cu frunzele cazatoare care face parte din familia Altingiaceae. Denumirea populara a arborelui prin care se face cunoscut este Arborele de Guma. Formeaza o coroana densa conica usor neregulata.

Detalii

RON 95

  • 150/200

Adauga la lista de dorinte

Frunzele au o forma palmata in nuante de verde crud, in anotimpul de toamna arborele devine extrem de decorativ datorita nuantelor vibrante de rosu-portocaliu sau violet ale frunzelor. Fructul are o forma sferica cu aspect tepos.

Arborele de Guma este un arbore de talie mijlocie care poate sa se dezvolte la o inaltime de peste 10 metri. Perioada de inflorire este in lunile iunie si iulie. Se dezvolta cel mai bine daca este plantat in zonele cu semi-umbra sau in cele cu soare. Prefera solurile bine drenate, acide, umede si argiloase. Este un soi rezistent la ger.

Liquidambar styraciflua este cultivat ca arbore de decor pentru gradini, parcuri, spatii verzi. Ofera peisaje unice in perioada de toamna. Este un arbore decorativ prin port frunze si fructe. Copacul se poate planta solitar, in grupuri sau aliniat pe langa alei, trotoare sau bulevarde.
Perioada de inflorireIulie
Conditii de luminaSemi-umbra
Inaltime aproximativa la maturitatePeste 10 metri
Marime la livrare150/200 cm Ghid Dimensiuni

Produse inrudite