Mirodenii din Gradina

In: Practic in gradina Vizualizari: 10298

Simte placerea gustului, aromele si savoarea cu ajutorul desavarsit al plantelor aromatice.

Plantele aromatice sunt ingredientele cheie ale celor mai desavarsite si rafinate retete in arta culinara, in medicina dar si in industria parfumurilor.


10 plante aromatice pe care le poti creste in gradina ta.

Pentru ca gradina ta sa se transforme intr-un adevarat paradis al miresmelor si a mirodenilor nu este nevoie de foarte mult efort si nici cheltuielile nu iti vor da peste cap planurile propuse. Majoritatea plantelor aromatice de top sunt la indemana orcarui iubitor de rafinament, savoare si gust.


Arpagicul este o planta asemanatoare cu ceapa, diferenta este ca arpagicul nu formeaza un bulb asa de mare ca si al cepei. Gustul deosebit al arpagicului este foarte apreciat de catre populatia din Europa. Arpagicul proaspat da savoare diferitelor preparate culinare. Tot in Europa, acesta mai este folosit pentru a da savoare unor tipuri de branzeturi. Pe langa gustul si savoarea pe care o are arpagicul, aceasta planta contine multe vitamine si minerale.


Tarhonul este o planta aromatica care se aseamana cu anasonul. Tarhonul contine o concentratie mare de sodiu si potasiu, astfel el poate sa inlocuiasca sarea in preparatele culinare. Tarhonul este si o planta medicinala benefica in cazuri de anorexie si lipsa poftei de mancare. Protejeaza rinichii, ficatul si stomacul.


Leusteanul 
este o planta de nadejde in bucataria traditionala romaneasca. Se utilizeaza ca si planta aromatica la ciorbe, sosuri si muraturi. Leusteanul este folosit si ca planta medicinala inca din Grecia Antica. Este o planta benefica pentru digestie si pentru sistemul nervos.


Roinita este forte des folosita pentru aromatizarea inghetatei si a bomboanelor. Se foloseste si la ceaiuri in combinatie cu menta sau cu alte plante. Se utilizeaza pentru a da savoare preparatelor cu peste. Roinita ca planta medicinala are actiuni terapeutice in tratarea afectiunilor stomacale si calamarea starilor nervoase.


Menta este printre cele mai populare plante aromatice din lume. Menta are o aroma puternica placuta cu un gust racoritor. Este o planta aromatica folosita in ceaiuri, bauturi, siropuri, inghetata si bomboane. Menta este o planta aromatica foarte apreciata si folosita in arta culinara in multe tari. Ea este si o planta medicinala folosita pentru diferite afectiuni stomacale.


Sovarful sau Oregano are un gust aromatic usor amarui care da o senzatie de caldura. Este o planta aromatica folosita in bucataria italiana, americana si foarte mult in tarile asiatice. Sovarful se combina foarte bine cu alimentele, fiind folosit la preparatele cu carne, peste, sosuri si salate. Aceasta planta are actiuni antioxidante.


Rozmarinul este o planta aromatica foarte des folosita in bucataria italiana. Rozmarinul are un gust aromat, amarui. Rozmarinul contine foarte mult fier si calciu. Este o planta care are efecte benefice antiinflamatoare, astrigente si este o planta benefica pentru imbunatatirea memoriei.


Salvia are un gust placut usor piperat. Este o planta foarte intrebuintata in arta culinara din Europa in special in bucataria italiana. Salvia se foloseste la friptura de curcan si de pui. Dar si pentru a da gust branzeturilor si carnatilor. In medicina salvia este folosita pentru vindecarea bolilor respiratori.


Cimbrul este o planta aromatica folosita pentru preparatele din carne de vanat, porc si preparatele din fasole si linte. In medicina naturista cimbrul are efecte curative pentru tuse, si raguseli.


Cimbrisorul de Camp este o planta aromatica care are multe efecte benefice in tratarea diferitelor afectiuni. Cimbrisorul, datorita uleiului volatil are proprietati calmante impotriva problemelor cailor respiratorii.


Plantele aromatice sunt plantele minune. De ce sa nu ne transforma gradina intr-un loc fermecat plin de gust, savoare si putere vindecatoare?