Gradina Englezeasca  Exista 9 produse.

Mesteacan Pletos
(Betula pendula Youngii)

Betula pendula Youngii este cunoscut sub denumirea de Mesteacanul Pletos. Acest arbore are o coroana pendulara cu aspect plangator adica cu ramurile curbate usor inspre sol. Este un copac cu frunzele cazatoare care face parte din familia Betulaceae.

Pret: RON 175.00
Cantitate
Cumpara
Artar Norvegian Purpuriu
(Acer platanoides Crimson King)

Acer platanoides Crimson King este un arbore cu frunzele cazatoare cunoscut sub denumirea de Artarul Norvegian Purpuriu. Face parte din familia Sapindaceae si din categoria arborilor foiosi. Formeaza o coroana mare cu o forma rotunjita.

Pret: RON 220.00
Cantitate
Cumpara
Arbore Platan
(Platanus acerifolia)

Platanus acerifolia este un arbore decorativ cu frunzele cazatoare care face parte din familia Platanaceae. Este cunoscut sub denumirea de Arborele Platan. Formeaza o coroana mare cu o forma neregulata. Coaja trunchiului este neteda in nuante de gri-vernil cu o tendinta de exfoliere.

Pret: RON 85.00
Cantitate
Cumpara
Ienupar media Mint Julep
(Juniperus media Mint Julep)

Juniperus media Mint Julep este un soi de ienupar cu un aspect tufos si este folosit deseori la formarea de garduri viu sau la ascunderea zonelor mai putin aspectuoase dintr-un spatiu verde. El face parte din familia coniferelor si are frunzisul vesnic verde. 

Pret: RON 19.50
Cantitate
Cumpara
Sorbaria Sorbifolia
(Sorbaria sorbifolia Sem)

Sorbaria sorbifolia Sem este un arbust decorativ cu flori. Creste sub forma de tufis dens si ramificat cu o forma usor rotunjita. Frunzele cresc sub forma penata in nuante de verde deschis. Florile sunt albe, mici cu aspect de puf si cresc in grupuri pe o singura tulpina.

Pret: RON 20.46
Cantitate
Cumpara
Cafeluta
(Lupinus poliphyllus)

Lupinus poliphyllus este o planta perena recunoscuta si sub denumirea sa populara de Cafeluta. Originara din America boreala, este totodata si o planta leguminoasa cultivata vast datorita frumusetii florilor ei precum si datorita aspectului decorativ pe care il confera. 

Pret: RON 19.50
Cantitate
Cumpara
Arbore de Guma
(Liquidambar styraciflua)

Liquidambar styraciflua este un arbore cu frunzele cazatoare care face parte din familia Altingiaceae. Denumirea populara a arborelui prin care se face cunoscut este Arborele de Guma. Formeaza o coroana densa conica usor neregulata.

Pret: RON 60.00
Cantitate
Cumpara
Magnolia Soulangeana
(Magnolia soulangeana)

Magnolia soulangeana este un arbore din categoria foioaselor care face parte din familia Magnoliaceae. Coroana magnoliei la maturitate se formeaza mare si densa. Florile sunt mari in nuante de roz-visiniu iar in interior sunt albe. Acest soi de magnolie este cel mai des plantat la scara larga dintre toate soiurile de magnolii.

Pret: RON 250.00
Cantitate
Cumpara
Magnolia Soulangeana 'Rustica Rubra'
(Magnolia soulangeana Rustica Rubra)

Magnolia soulangeana Rustica Rubra este un arbore cu frunzele cazatoare care face parte din familia Magnoliaceae. Frunzele au o forma obovata in nuante de verde iar in anotimul de toamna frunzele ingalbenesc. Florile sunt mari in forma de cupa, in nuante de roz-visiniu iar in interior sunt albe. Florile se deschid inainte de a infrunzi copacul.

Pret: RON 175.00
Cantitate
Cumpara
Se afiseaza 1-9 din 9 de articole

Proiectarea si amenajarea unei gradini in stil englezesc

Inchide ochii si respira aerul curat din gradina. Simti cum vantul iti adie usor pe fata, auzi pasarile cum ciripesc, simti mirosul proaspat al florilor si al plantelor? Acum deschide ochii si priveste in jurul tau, crezi ca te afli intr-o gradina regala, in gradina unui rege? Nu, esti chiar in gradina ta minunata in stil englezesc.

Gradinile in stil englezesc sunt o oaza ce iti ofera liniste si totodata un sentiment placut de prospetime. In acestea vei putea admira plantele verzi, arborii, copacii si culorile vibrante ale florilor.

Amenajarea si decorarea gradinilor este o traditie veche practicata in Anglia, acest obicei este si astazi pastrat cu mandrie de catre gradinarii din insulele britanice. De la stilul baroc popular in Europa Continentala a secolului al XVII-lea, gradinile au evoluat usor la un stil peisagistic liber cu o atmosfera romantica, pastorala si misterioasa. Chiar si marii pictori s-au inspirat din peisajul natural al gradinilor englezesti realizand capodopere impresionante care te transpun in epocile trecute.

Plantele, arborii si florile pentru gradinile in stil englezesc sunt selectionate si alese cu mare atentie pentru amenajare si decorare. Stilul unei gradini englezesti cu un aspect romantic prezinta un aer de mister si totodata natural cu un peisaj si o vegetatie usor salbatica, libera si rustica din punct de vedere peisagistic. Plantele, florile, arborii si arbustii cresc in mod natural fara a fi necesara taierea sau modelarea acestora in diverse forme simetrice. Suprafata gradinii nu este plana, dreapta in schimb ea este intinsa pe un teren denivelat natural, necontrolat, cu zone la lumina puternic strabatute de razele soarelui dar si zone misterioase cu spatii intunecate de umbra partiala sau totala.

Gradina in stil englezesc nu este limitata sau inconjurata de garduri si ziduri. Delimitarea unei astfe de gradini este pe cat se poate de naturala prin amplasarea unei micute padurici cu arbori precum Mesteacanul Pletos (Betula pendula Youngii) sau Artarul Purpuriu Norvegian (Acer platanoides Crimson King). Acesttora li se alatura copaci sau arbusti cu flori precum Sorbaria Sorbifolia si foioase superbe cum sunt Arborele de guma (Liquidambar styraciflua) sau Plantanul (Platanus acerifolia).

Gradina englezeasca are un covor intins, dens si proaspat cu iarba sau gazon verde crud. Florile sunt de diverse soiuri in culori vibrante, multicolore. In acest tip de gradina sunt intalnite diverse soiuri de Trandafiri plapanzi in culori multiple si Cafelute colorate (Lupinus poliphyllus) care impodobesc peisajul cu diverse nuante placute. Locurile cu un aer de romantism sunt decorate cu pergole impodobite cu trandafiri si plante urcatoare care ofera imagini de basm peisajului. Zonele misterioase sunt usor marcate de poteci cu scari de piatra si cu pavaje ce va vor duce in zonele umbrite pline cu plante si flori care cresc armonios chiar si in aceste locasuri ferite de bataia soarelui.

Acesoriile si mobilierul de gradina nu lipsesc din acest peisaj natural al gradinii in stil englezesc. O ceasca de ceai este mult mai placut savurata in natura, in gradina plina cu verdeata pe o bancuta sau la o masa rotunda ce este asezata in mijlocul gradinii sau sub un arbore foios.

Pentru o gradina de vis in stil englezesc, echipa noastra profesionista si experimentata ofera servicii de calitate cand vine vorba de amenajarea gradinilor pentru ca tu sa te poti bucura de un peisaj uimitor. Apeleaza acum la serviciile noastre si cu siguranta asteptarile tale vor implinite si mult intrecute de plantele pe care le oferim si calitatea lucrarilor noastre.


Contacteaza-ne telefonic la 0724-528296 sau prin email la contact@gardenexpert.ro pentru a discuta despre modul in care iti putem transforma spatiul verde intr-o gradina de vis in stil englezesc.