Papura pitica (Typha minima)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Typha minima sau papura pitica este o planta erbacee perena care face parte din familia Typhaceae. In mediul sau natural creste in zonele mlastinoase in Europa si Asia. Typha minima este o planta care traieste in medile acvatice si care ierneaza. Papura pitica poate sa creasca pana la 30-80 de centimetri inaltime.

Detalii

RON 18.5

  • C2

Adauga la lista de dorinte

Tulpina este simpla si dreapta. Frunzele sunt lungi, inguste in nuante de verde-albastrui. Frunzele pot creste pana la 30 de centimetri lungime iar latimea lor poate avea 1-3 centimetri. Florile plantei cresc in varful tulpinei sub forma cilindrica in nuante de maroniu, ele au o lungime de 2-5 centimetri. Perioada de inflorire este in luna mai-iunie, dar poate inflori si in luna august. In perioada de toamna frunzisul papurei devine galben-brun.


Se dezvolta cel mai bine in apele cu o adancime mai mica si in soluri umede. Prefera locurile cu mult soare sau cele cu semiumbra. Planta se raspandeste prin rizomi.


Papura pitica este o planta decorativa pentru gradinile cu iazuri si pentru lacuri. Papura pitica este utilizata si pentru aranjamente florale proaspete sau pentru aranjamentele florale uscate.

Perioada de inflorire Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie
Conditii de lumina Soare
Inaltime aproximativa la maturitate 50 - 100 cm
Marime la livrare C2 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite