Drete (Galbioara) Lysimachia nummularia (Lysimachia nummularia)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Lysimachia nummularia este o planta perena acvatica care face parte din familia Primulaceae. Este cunoscuta popular sub denumirea de Drete sau Galbioara. Este o planta ce creste cu aspect tarator si formeaza un covor dens, plin cu frunze.

Detalii

RON 15

  • P12

Adauga la lista de dorinte

Frunzele sunt rotunjite si cresc in perechi cu aspect trifoliat iar florile sunt galbene, formate din 5 petale si cresc sub forma de cupa.

Galbioara este o planta perena de talie mica ce la maturitate creste la o inaltime cuprinsa intre 5 si 10 centimetri. Este foarte rezistenta, are o crestere usoara si se dezvolta foarte bine atat in zonele cu soare cat si in cele cu semi-umbra si umbra. Perioada de inflorire incepe in luna iunie si tine pana la sfarsitul lunii august. Prefera solurile umede, bine drenate si nu are nevoie de intretineri si ingrijiri speciale.

Galbioara este o planta decorativa prin port, aspect, frunze si flori. Se planteaza ca floare decorativa in aranjamente peisagistice si decorative in gradini si parcuri. Poate fi plantata pe ziduri, pe langa borduri sau ca planta acoperitore de sol. Pentru decoruri deosebite Galbioara poate fi plantata in aranjamente mixte, in combinati cu alte plante si ierburi decorative de gradina.
Perioada de inflorireIunie
Perioada de inflorireAugust
Perioada de inflorireIulie
Conditii de luminaSoare
Conditii de luminaUmbra
Conditii de luminaSemi-umbra
Inaltime aproximativa la maturitate5 - 10 cm
Marime la livrareP12 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite