Troiene de Zapada (Puschkinia libanotica)

Transport gratuit pentru comenzi de peste 500 RON.
Comnezi Telefonice zilnic la : 0724-528296

Puschkinia libanotic este o planta perena cu bulb originara din Asia. Denumirea populara romaneasca este Troiene de zapada. Tulpinile acestei flori sunt drepte iar frunzele cresc sub forma liniara-lata in nuante de verde inchis.

Detalii

  • P9

Adauga la lista de dorinte

Florile cresc grupate spre varful tulpinii si sunt formate din 6 petale in nuante de albastru deschis. Fiecare petala are cate o dunga subtire pe mijloc intr-o nuanta mai intensa de albastru.

Floarea "Troiene de zapada" infloreste in lunile de primavara, prima inflorire apare in luna aprilie si tine pana spre sfarsitul lunii mai. Prefera zonele de plantare in locuri cu mult soare, dar tolereaza foarte bine si locurile cu semi-umbra. Este o planta de talie mijlocie care creste la o inaltime cuprinsa intre 15-20 de centimetri. Prefera solurile cu un drenaj bun.

Puschkinia libanotica este o planta decorativa prin port, frunze si flori. Poate fi plantata atat in gradini cat si in ghivece. In gradina se poate planta ca acoperitaore de sol, pe langa borduri si alei, in straturi sau impreuna cu alte flori de primavara.
Perioada de inflorireAprilie
Perioada de inflorireMartie
Conditii de luminaSemi-umbra
Conditii de luminaSoare
Inaltime aproximativa la maturitate15 - 20 cm
Marime la livrareP9 Ghid Dimensiuni

Produse inrudite